dissabte, 28 de març del 2009

Comunicat


El passat dia 27 de novembre l'actual equip de govern de l'ajuntament de Benicarló va aprovar en el ple municipal una proposta per normalitzar l'ús del castellà perquè ja s'ha assolit la normalització plena de l'ús del valencià al nostre municipi i a més perquè hi ha un gran nombre d'immigrants de parla hispana que segons la regidora de cultura no entenen els documents escrits en valencià i els demanen en castellà.

Tot i que sembla una broma de mal gust, el cert és que a partir d'aquest moment l'ajuntament deixarà de sumar esforços i dedicació per potenciar i difondre la nostra llengua que en absolut ha assolit els objectius marcats pel Reglament Municipal per a la Normalització Lingüística aprovat el 26 de març de 1992 per unanimitat dels grups polítics municipals d'aquell moment.

Però aquest desgavell no s'atura en aquest fet. En el mateix ple municipal l'ajuntament de Benicarló aprovava una moció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per donar suport i difondre el valencià en el municipi. Per acabar d'enllestir-ho, totes aquestes decisions es van prendre sense l'assessorament de la tècnica de normalització lingüística del mateix ajuntament.

La proposta de l'equip de govern del nostre ajuntament és un atac directe al valencià. Per aquest motiu, diverses associacions culturals, esportives, polítiques, sindicats, ciutadans, nouvinguts, etc., hem decidit crear una Plataforma per defendre el respecte, la dignitat i l'ús de la nostra llengua.

Cal aturar aquest període de retrocés lingüístic encetat per l'actual equip de govern de l'ajuntament de Benicarló i complir amb la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià aprovada el 23 de novembre de 1983, el Reglament Municipal per a la Normalització Lingüística i el desig de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb 16 propostes, de "reforçar l'esmentada llei com a fonament legal bàsic per a impulsar la recuperació del valencià tractant d'implicar a totes les forces polítiques, educatives, associatives, culturals... en la promoció i foment del valencià amb l'objectiu final d'assolir l'equiparació efectiva amb el castellà i garantir l'ús normal i oficial del valencià".

Plataforma Benicarló en Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada