dimarts, 7 de juny del 2011

Manifest pel consens en l'ensenyament plurilingüe de qualitat: SÍ AL VALENCIÀ

A continuació us enllacem al "Manifest pel consens en l'ensenyament plurilingüe de qualitat: SÍ AL VALENCIÀ" d'Escola Valenciana per a que signeu adherint-vos. Recordeu indicar en la casella "Entitat" "Plataforma Benicarló en Valencià".
No deixeu d'adherir-vos i de passar aquest manifest a totes les persones que conegueu. També estaria bé que a aquelles persones que els pareix bé la proposta de Fontdemora i el Govern del PP els exposeu els arguments del Manifest:
- La proposta pretén capgirar el model educatiu valencià.
- El nou model segueix criteris ideològics, ignorant els criteris pedagògics i la opinió dels experts.
- Trenca el consens que va dur a aprovar la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (aprovada per les Corts), sens cap tipus de consulta o votació, per la via de la imposició.
-  Després de més 25 anys d'experiència d'ensenyament en valencià, el nou decret ignora els resultats obtinguts pels alumnes de línies en valencià en coneixement de valencià, castellà i anglés, notablement millors que els alumnes que han tingut el castellà com a llengua vehicular a l'aula.
- Equiparar l'aprenentatge en valencià i en castellà a l'ensenyament és pretendre que parteixen de situacions socials similars, quan tots els experts coincideixen en el fet que la llengua minoritzada ha de tindre un tractament preferent a l'educació per garantir el seu coneixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada