dijous, 8 d’octubre del 2009

Roda de premsa: presentació de signatures, Síndic de Greuges i campanya "Per una Televisió Sense Fronteres"

El passat dimarts 6 d'octubre des de la Plataforma Benicarló en Valencià vam fer una roda de premsa per a fer pública la nostra posició front a la política lingüística de l'Ajuntament de Benicarló.

Com recordareu, el 26 de maig de l'any passat ens vam reunir amb l'alcalde Marcelino Domingo per mostrar-li el nostre desacord amb el dictamen aprovat per l'Ajuntament de Benicarló que anunciava la suposada normalització del valencià i la necessitat de la normalització de l'espanyol a la nostra ciutat.

En aquesta reunió es van elevar a l’Ajuntament les dues demandes de la Plataforma:

a) La derogació del dictamen de normalització de l'espanyol aprovat pel Consistori com a punt 10è del Ple de 27 de novembre de 2008.

b) L’increment en l’estímul de l’ús del valencià al municipi.

Atès el silenci de l’Ajuntament, i per tant la voluntat implícita de no fer marxa enrere en el primer punt, i de no avançar en el segon, hem decidit dur a terme diverses mesures.

En primer lloc, la presentació al registre de l'Ajuntament de les 610 signatures recollides en la campanya duta a terme durant la passada primavera. Aquestes signatures demostren que hi ha una voluntat d’una part significativa de la ciutadania benicarlanda que reclamen la retirada del dictamen i un impuls significatiu a l’ús del valencià.

Tot seguit, des de la Plataforma elevarem al Síndic de Greuges valencià una protesta per l’ús insuficient del valencià que es fa al municipi i que demostra que la llengua pròpia no es troba encara normalitzada. A més, animem a la ciutadania a secundar-la tot trametent-la a títol individual. Pròximament donarem difusió al procediment a seguir.

Finalment, volem fer públic el nostre suport a la ILP Per una Televisió Sense Fronteres. La Plataforma i les entitats i persones individuals que la composen, vol donar difusió a aquesta iniciativa, que reclama a les Corts espanyoles una llei que permeta poder veure les televisions autonòmiques fora del seu àmbit administratiu estricte; en el nostre cas, la reciprocitat total de senyal entre Canal 9 (País Valencià), TV3 (Catalunya) i IB3 (Illes Balears). Considerem que és necessari per a una llengua minoritzada com el valencià comptar amb els pocs mitjans de comunicació disponibles, sumar i no restar pel bé del futur de la llengua.

La Plataforma Benicarló en Valencià va a continuar realitzant activitats per a la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat de promocionar l’ús de la llengua pròpia i del valencià com a element constitutiu de la identitat benicarlanda i valenciana.



Membres de la Plataforma presentant les signatures en el registre de l'Ajuntament

5 comentaris:

  1. Endavant! A la tardor, cal continuar la feina!

    ResponElimina
  2. Podeu vore el seguiment que va fer la premsa comarcal en els següents enllaços:
    Radio Nueva: http://www.radionueva.es/index.php?option=com_content&task=view&id=2792&Itemid=11
    Cadena COPE: http://www.cope.es/vinaros/06-10-09--plataforma-benicarlo-valencia-pide-un-mayor-impulso-valenciano-al-ayuntamiento-91158-2

    S

    ResponElimina
  3. Cal mantenir-se sempre alerta per defensar els nostres drets. Enhorabona i endavant!

    ResponElimina
  4. Ànims! Cada dia és més necessària l'activitat de la Plataforma, sentir que alguna cosa es mou al nostre poble per defensar la nostra llengua.

    ResponElimina