dijous, 17 de febrer del 2011

"Sí a la nostra llengua", nova campanya de drets lingüístics d'ACPV


ACPV engega una nova campanya de drets lingüístics i promoció del valencià a tot el País. L'entitat valora que, encara que des de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, la normalització lingüística ha fet importants passes endavant,  tanmateix, els avenços han quedat massa restringits a l’àmbit de l’ensenyament. En la resta d’àmbits, els progressos han estat més limitats, i s’han assolit gràcies al compromís dels ciutadans més que no pas al de les nostres institucions: l’arribada de TV3, l’aparició i la multiplicació de grups i cantants valencians, la tímida presència del català en l’empresa privada, la banca i el comerç...

Per això, ACPV considera que per garantir el futur de la nostra llengua no sols s'ha d’enfortir i multiplicar la seua presència en l’ensenyament sinó també guanyar molts més espais, sobretot en el món de l’empresa privada (bancs i caixes, comerç, Internet, telefonia mòbil...) i de l’administració pública.
En aquesta web trobarem els continguts de la campanya, que inclouen materials informatius i divulgatius diversos, a més de útils ferramentes de suport a l'hora de fer queixes o reclamacions. Entre tots ells, cal destacar la "Guia pràctica de drets lingüístics al País Valencià" dels germans Alfons i Francesc Esteve.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada