dijous, 14 de maig del 2009

El recital (III)

L'escriptor benicarlando Josep Igual va mostrar el seu suport a la Plataforma i hi va afegir un fragment del seu recent llibre Quaderns deltaics que anava com anell al dit.


«La “Plataforma Benicarló en Valencià” té tot el meu suport en la molesta i esgotadora feina de demanar les obvietats que una mica de normalitat ens estalviaria haver de demanar una i altra vegada.
Cal exigir-li a l’equip de govern de l’Ajuntament de Benicarló una obligació que li pertoca de ple: complir i fer complir la Llei d’ús i Ensenyament aprovada als anys vuitanta del segle passat. Que una institució vulnere les lleis és un afer molt greu.

Josep Igual
Escriptor»


«El president de la Generalitat Valenciana m’ha enviat una invitació per a una recepció oficial pel nou d’octubre. Això està bé. Volen liquidar-nos, però sense perdre les formes, la cortesia. Es veu que un dia a l’any, els escriptors valencians en català no semblem tan inconvenients. Potser quedaríem decoratius i tot en els salons de palau. Tot i que no ens coneixeria ningú, perquè als mitjans públics dependents de la Generalitat no ens deixen treure el nas ni de broma. I al altres, els privats, sempre anem darrera de dotzenes i dotzenes de figures de les potents literatures veïnes i universals. És cert, no som tan guapos com Paul Auster.»

(De Quaderns deltaics, Cossetània Edicions, 2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada