dimecres, 1 de juliol del 2009

Televisió Sense Fronteres

Una sèrie d'entitats i personalitats de tot l'estat espanyol presentaran una Iniciativa Legislativa Popular per tal de facilitar l'intercanvi del senyal de televisió entre comunitats autònomes que comparteixen una mateixa llengua o llengües similars. Així es pretén donar solució, a través de la plena legalització de les seues emissions, als problemes en la recepció de TV3 al País Valencià. A més, la llei permetrà d'assolir el reconeixement legal de l'existència de les realitats lingüístiques i culturals dels territoris en l'estat espanyol amb llengües pròpies diferent de l'espanyol.

Hem de recordar que no és clar encara que, amb la implantació de la TDT i l'apagada de la senyal analògica, TV3 es puga veure a Benicarló o a altres localitats del Baix Maestrat.

És per això que la Plataforma Benicarló en Valencià té la intenció de donar el seu suport a aquesta iniciativa i col·laborar en la recollida de signatures, ja que la presència de mitjans audiovisuals en valencià és indispensable per assolir la plena normalització lingüística a què aspirem.

Una Iniciativa Legislativa Popular és un sistema legal per aconseguir l'aprovació d'una llei mitjançant la recollida de signatures. A partir del moment que es pose en marxa hi haurà 9 mesos per recollir 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l'estat espanyol.

Ara per ara, a la espera de com es desenvolupa l'acció, si vols més informació, visita aquesta web: www.televisiosensefronteres.org

1 comentari:

  1. Espero que no acabeu vatros igual, però la campanya de defensa de TV3 està molt polititzada. No he vist cap acte de defensa de tv3 sense vore ninguna estelada ni sense fer cap referència als països catalans.
    M'he pres la molestia d'entrar a la web que indiqueu. El primer signe polític que veig: País Valencià, ni és el nostre nom ni ho ha sigut mai, és el nom que la gent de unes idees polítiques pensa que seria el correcte; després, països catalans, este nom no existix oficialment a cap lloc, és el nom que els independentistes li han ficat als territoris de parla catalana. Després vec que tot açò està recolzat per polítics i associacions catalanes, però de valencianes en vec pocs. De tots estos me quidre molt la atenció una associació, Casal Independentista d'Agitació Cultural, no crec que estos vullguen que veiguesem tv3 per motius soles de informació.

    Clarament, TV3 s'ha de vore a la Comunitat Valenciana, jo soc el primer que la miro. El que no me pareix be és que no tinguen en compte que estem mirant-los. Primer, no paren de dir País Valencià, crec que un informatiu hauria de cridar les coses per el seu nom, i no per el que pensen que s'hauria de dir. No crec que a ningú li agrade que li diguen un nom que no és el seu, i no he vist cap informatiu a cap canal del món on es nombre un lloc en el nom que li han posat unes ideologies polítiques. Després, un dia van dedicar casi una hora del programa els Matins a parlar de que les Falles són soles ruido i contaminació, i no crec que a cap a valencià li haguera sigut agradable haver escoltat aquell debat. També hi ha una campanya de desprestigi contra els polítics valencians. Primer, no poden nombrar a Camps sense recordar que està imputat en el cas Gurtel, i a Fabra sense recordar cap cas de corrupció. Un exemple és a les eleccions europees, sortien pels gràfics de baix els resultats per comunitats. Anaven sortint el lloc i els resultats, res més, quan va sortir la Comunitat Valenciana: "El PP, tot i el cas Gurtel, 56 % del vots". Un altre cas de desprestigi, quan se va fer el circuit de formula 1. Mireu la diferencia entre com van dir quants diners havia costat un monument turístic a Girona, i com ho dien pel circuit: "La Generalitat Catalana ha invertit .... diners en aquest element turístic..." "El circuit ha costat als valencians ... diners". En los pequeños detalles està la diferencia.
    En definitiva tv3 s'ha de vore a la Comunitat, i el dia que no haga cap objectiu polític apart en molta gent dels que ho reclama, me doneu el paper i yo firmo.

    ResponElimina