dimarts, 5 de maig del 2009

Recital de poesia i música




IES Joan Coromines
Divendres, 8 de maig
20.15 hores











RECITAL DE POESIA I MÚSICA PEL VALENCIÀ

Aquest divendres dia 8 de maig des de les 20 hores, al saló d’actes de l’IES Joan Coromines, tindrà lloc la celebració del 10è Recital de Poesia i Música pel Valencià, organitzat aquesta vegada pel Departament de Valencià de l’institut en col·laboració amb la Plataforma Benicarló en Valencià.

Durant aquest últim mes, s’han realitzat nombrosos assajos on les alumnes dels instituts locals, les mestres i membres de la plataforma han treballat de forma conjunta per preparar tots els poemes i cançons que seran recitats o cantats.

En el repertori, molt eclèctic i especialment compromés amb la nostra llengua, aniran apareixent autors com ara Estellés, Martí i Pol, M.M. Marçal, Pau Alabajos, Miquel Pujadó, La Gossa Sorda, Joan Margarit, Mazoni, Espriu, etc. que, sense cap complex, han estat musicats pels joves, ells han estat els autèntics creadors d’una forma de lectura poètica moderna, viva i apassionant. A més, s'intercalaran missatges d'adhesió de personalitats destacades del món de la cultura.

El procés de creació del recital ha estat molt gratificant per part de totes, s'han barrejat melodies tant clàssiques com modernes, hi haurà el piano, les dolçaines, guitarres de tot tipus, violins, es projectaran imatges, hi hauran coreografies de ball per als poemes; tot des de les idees engrescadores i innovadores que han donat lloc a un espectacle solemne, personal i fresc.

No es pot obviar el caire reivindicatiu que se li ha volgut donar a l'acte, després que l‘actual equip de govern de Benicarló va decidir trencar unilateralment amb la llei d‘Ensenyament i Ús del Valencià i el Reglament Municipal de Normalització Lingúística, quan en novembre va aprovar el dictamen de normalització del castellà, sense assolir totes les competències lingüístiques que arreplega tant la Llei com el Reglament.

Així doncs, només us queda vindre i gaudir de la capacitat creativa d’un equip intergeneracional mogut per la cultura lliure i en valencià.

1 comentari:

  1. El recital promet. Crec que serà un acte molt especial per a tots els que estimem la llengua.

    ResponElimina